23 Haziran 2007 Cumartesi

GÜLÜMSEYEREK YAŞAMALI HAYATI

Hayat, eğer görmek isterseniz birçok süpriz barındırır içinde. Ve aslında bir çok kişi göremez saklı olanı. Ordadır ve hep varolacaktır, ama herkes ne yazık ki göremez varolan saklı güzellikleri. Belki küçük bir çocuğun sevgi dolu gözlerindedir, belki dalgaların köpüğünde, belki de uçan bir kuşun kanadındadır öylece ışıldar durur. Küçük bir şakadır aslında hayatın hazırladığı.
Görmek ile bakmak arasındaki ince çizgidir bu...
Aslında çok ufak olabilir bizleri mutlu edecek şeyler. Belki küçük bir öpücük, belki birbirimize sıkıca sarılmak, gözlerinizi kapatıp görmektir en güzel anları, hatırlamaktır kimbilir.
Bense tuhaf denecek kadar çabuk mutlu olabilirim küçük şeylerden. Küçük şeyler, küçük şeylerdir hayatımızı renklendiren. Biranda çıkıverir karşınıza ve bir bakarsınız ki gülümsüyorsunuz. Gülümsemek ne kadar zor da görünse kimi zaman, aslında o kadar kolaydır ki. Ufak bir kas hareketidir aslında ve sizi zerre kadar yormaz.
Kimi insanlar için bir o kadar zordur gülümsemek. Bense bir türlü anlam veremem. Günboyu somurtmak kadar zor şey yoktur çünkü. Bütün kasları germek ve kasılmak kadar zor olamaz hiçbirşey. Öyleyse bugün kendinize bir iyilik yapın ve gülümseyin lütfen.
Hayat ne kadar zor da olsa siz güzelleştirin onu. Bütün vücudunuzu rahat bırakın ve gülüp geçin hayatın anlamsız şakalarına. İşte o zaman göreceksiniz ki aslında herşey çok güzel. Yaşamak ne güzel şey. Hayatı damarlarımda hissetmek ne güzel. Tıpkı uçurumdan zümrüt denize atlamak gibi, tıpkı dalgaların köpüklerinde kaybolmak, serin günün mayhoş kokusunu içinize çekmek gibi. Bu enfes kokuyu içinize çekin, varolduğunuza ve sahip olduklarınıza şükredin. Bir yudum suyun serinliğini hissetmek, güneşin sıcaklığını, teninize dokunuşunu, gecenin huzurunu, kuşların mükemmel şarkılarını dinlemeyi öğrenmek ve zevk almak ne güzel.
İşte dostlarım; yaşamak ama hakkıyla, tüm varlığınızla, inatla, yılmadan, hiçbirşeyden korkmadan, herzaman tebessüm edebilecek bir neden bularak yaşamak. İşte yaşamak budur.
SEMA ELHAN - 2007

Hiç yorum yok: